Zophyn TL

Info:

Ras: KWPN

Stokmaat: 1.62 m

Kleur: Donkerbruin

Geboren: 2004

Afstamming:

Special D x Iphyn x Amethist

"Zoë''

Zoë is haar roepnaam, op papier heet ze "Zophyn TL". Haar naam is uit te spreken als: Zofijn, 'PH' is een uitgesproken F. "TL" staat voor Ter Laak. Een bijzonder feitje is dat haar fokker Chris ter Laak heet. Hoe mooi is het dan, dat haar leven begonnen is bij een Chris en eindigd bij een Chris.

Zophyn komt uit Iphyn, die al vele succesvolle nakomelingen op haar naam heeft staan. Waaronder de bekendste: UPIDO. Er is een leuk artikel te lezen toen Upido de nieuwe aanwinst van Anky van Grunsven werdt. Onderaan het artikel staan ook leuke foto's van de moeder van Zophyn, op haar oude dag.

Toen Zoë haar eerste veulen kreeg in 2013, wilde ik het "PH" gebruik in de namen voortzetten, dit omdat haar fokker (C. ter Laak) niet meer leeft en ik deze mooie traditie via deze manier dan nog een beetje voort kan zetten. Een klein eerbetoon. Daarom beginnen de veulens die uit Zoë komen altijd met: "CNC Phyn's"

Zoë is een nakomeling van Special D, een gitzwarte nakomeling van Metall. Special D is een hengst met veel bespiering, krachtige bewegingen en dat heeft hij ook doorgegeven aan Zoë. Zoë heeft een super ontwikkelde achterhand en een prachtig front.


Special D


Zophyn TL


Zoë heeft 2 veulens gehad. In 2013 een merrie en in 2017 een hengst. Allebei haar veulens komen van een Arabisch Volbloed. Haar eerste veulen "CNC Phyn's Poëzie" heeft op de late veulenkeuring van het NRPS een 1ste premie behaald. Met haar tweede veulen "CNC Phyn's Zsamar" doen we niets totdat hij 3 jaar oud is. Beide nakomelingen zijn blijvertjes.

Voorlopig wordt er niet meer gefokt met Zoë. Zoë wordt momenteel weer in het rijden opgepakt en dit jaar weer uitgebracht in de dressuur sport.NAKOMELINGEN

2013: CNC Phyn's Poëzie

2017: CNC Phyn's Zsamar

HERKOMST

Gefokt door Chris ter Laak, Heelsum


VERWACHTE NAKOMELING 2018

Met Zophyn wordt voorlopig niet gefokt.