Chris van Schalkwijk


Er is zoveel te vertellen, waar moet je dan beginnen? Om nou 47 jaar paardenleven in een kort verhaal te proppen vind ik erg lastig, dus hieronder vindt je slechts enkele 'highlights' van mijn carrière. 

Ik was in mijn jeugd merendeels te vinden in Zunderdorp ( Amsterdam ) op de boerderij van mijn grootouders.

Als 11 jarige jongen ontstond de passie voor het Arabisch Volbloed paard op de stal van Nestor Arabians, die in 1984 de boerderij van mijn grootouders overnam.

In 1988 kreeg ik de kans om als stalmanager en trainer bij Gestüt Dieckhorst in Duitsland te gaan werken, waar ik direct de verantwoording kreeg over 34 Arabisch Volbloed paarden. Na een jaar werd ik al benaderd om bij het net opgerichte Hamal Arabians te komen werken, ik ben toen gelijk terug gekeerd naar Nederland.

Daar werd ik de trainer van o.a. de befaamde wereldkampioen hengsten: Abdullah, Amal en de reserve wereldkampioen Komplekt. Met Komplekt heb ik altijd een speciale band gehad en hij is ook altijd een van mijn lievelings hengsten gebleven. Na de overwinningen met Komplekt tijdens de All Nations Cup in Aken en Oostende was de organisatie van het WK zo onder de indruk van Komplekt en zijn capaciteiten, dat zij graag wilden dat ik Komplekt op het WK zou presenteren. Dat was een groot compliment voor mij in die tijd.

In dat zelfde jaar haalde ik met de Amal zoon Rabhar de titel; "reserve wereldkampioen" binnen voor Hamal- Arabians. Tijdens diverse nationale en internationale shows behaalde ik met verschillende paarden prachtige resultaten. Dankzij deze resultaten wist menig arabieren liefhebber mij te vinden en kwam ik op het idee om zelf een stal te beginnen. 

In 1991 heb ik deze eerste stap gezet.

Na een jaar mijn eigen trainingsstal te hebben gehad besloot ik om in 1992 mijn krachten te bundelen en ben ik gezamenlijk een nieuw bedrijf begonnen. Zo ontstond Arabian Fantasie. 

Deze stal mondde uit in een succesvolle training/handelstal/stoeterij/dekstation en hier heb ik 20 jaar van genoten. In deze 20 jaar hebben we zeer succesvol geshowd, gefokt en dit resulteerde in een heleboel "A.F" paarden.

Deze paarden doen het goed in de sport en show-ring, nationaal en internationaal. 

Eind 2012 heb ik besloten dit bedrijf te verkopen.


Met dezelfde kracht en energie ben ik in januari 2013 gestart met CNC Arabians samen met mijn vrouw Christina. We hebben samen al mooie resultaten behaald en zijn van plan er aankomend jaar weer een prachtig jaar van te maken.Foto's